Sonjas Sadelmakeri startade 1993. Elever, anställda och kompanjoner har funnits under tidens lopp. Idag består företaget endast av mig själv. Ett fåtal elever kommer o går i längre o kortare perioder.

Historiskt sett är jag utbildad ridlärare och har jobbat som det på heltid i 3år. Utbildade mig till hästskötare och Körinstruktör på Wången. Har även lite småkurser i bagaget som tappskokompetens och banbyggare för hoppning, körning och skogskörning. Har jobbat som seminassistent två sommrar på Wången samt har faktiskt en hästskötarexamen.

1990 hoppade jag på sadelmakeriutbildningen som då fanns i Leksand. 1993 fick jag mitt Gesällbrev. 1996 fick jag mitt mästarbrev. Jag har även ett mästarbrev från Finland.

Allt sedan start har jag jobbat med hästprodukter och har specialiserat mig på sadlar. Det är en komplett anpassning mellan häst och ryttare som facinerar mig mest. Det här med att man aldrig blir fullärd gör att man har lika roligt varje dag. Därför att varje dag aldrig är den andra lik.

Jag är självklart hästägare. För tillfället har jag ett PRE- sto som jag hoppas få dräktig. Jag vill ha en unghäst att jobba med. Min man har en bruksnordis "Dunder", och min dotter har en PRE-vallack som hon inporterat från spanien. Vi har 1hund, en finnspets "Disa", två katter och ca 4-500 grisar i ladugården.

Jag har tävlat i Hoppning, Galopp, Dressyr, och Körning, även skogskörning.  Hästar är mitt liv.

Adress: Sonjas Sadelmakeri, Görvik 825, 833 48  Hammerdal  Besöksadress: Görvik 935. 833 48  Hammerdal

Telefon: 070-325 66 21

Ditt meddelande har skickats
Ett fel uppstod, meddelandet skickades inte.
Klara på Zack, Sonja på Dunder o Pål på Badden.

När du väljer att anlita en hantverkare med Mästarbrev så är det den bästa kvalitetsgaranti du kan få på ett arbete.

Gesällbrev 1993

Vägen till Mästarbrev går oftast via Gesällbrev som hantverkaren får efter godkännt yrkesprov. Gesällbrevet kan sws som examensbeviset på att man kan det som branschen kräver för att kunna utföra sitt yrke.

Jag tillverkade en sadel som examensprov.

Mästarbrev Sverige 1996

En Mästare har den yrkesskicklighet, erfarenhet o kunskap i yrket som branschen kräver. För att få ett Mästarbrev krävs godkända prov, teoretiska och praktiska. Dessutom krävs minst sex års erfarenhet i yrket, godkända kunskaper i företagande och gott rennomé. Bestämmelserna är utarbetade av branschen och godkända av Sveriges Hantverksråd.

 

Mästarbrev Finland 1996

 

Auktriserad sadelutprovare och sadelomstoppare genom SBO Sadelmakarnas

Medlem i Sadelmakarnas branschorganisation
Medlem i Hantverkarnas branschorganisation